Het Praktijkbureau

Begeleider bij reïntegratie

reintegratie

Het Praktijkbureau is na 25 jaar ervaring in de creatieve industrie, gespecialiseerd in het begeleiden en zoeken naar een nieuwe werkplek voor creatief talent. Voor deze doelgroep zijn er weinig tot geen vacatures en zal vooral vanuit de affiniteiten en kwaliteiten van cliënt gezocht moeten worden naar aansluiting op en samenwerking met de markt.

Tijdens de vrijblijvende Intake wordt met de cliënt besproken welke vorm van begeleiding mogelijk kan zijn gezien de achtergrond en de vraag van de cliënt. Via het doorlopen van de cv wordt besproken waar en welk werk gewenst is en welke nuttige stappen ondernomen kunnen worden. Het Praktijkbureau biedt specifieke kennis op het gebied van presentatieadvies, oriëntering op de arbeidsmarkt en persoonlijke begeleiding bij het vinden van een nieuwe werkplek. Tijdens de intake wordt samen met de cliënt vastgesteld waar de behoefte van begeleiding ligt en wordt een plan besproken.

Na de intake wordt er een plan van aanpak gemaakt dat naar de opdrachtgever wordt opgestuurd.

Tijdens de gesprekken wordt het volgende behandeld:

  • Welke vormen van aanbodversterking zijn van toepassing op de cliënt. Hoe kan dit aanbod worden uitgebreid en wat kan er nodig zijn om het doel te bereiken. Hoe groot is het netwerk en waar kan kennis vandaan gehaald worden.
  • Met welke visie kijkt de cliënt tegen de arbeidsmarkt aan. Hoe kunnen we hier aandachts- en ontwikkelpunten aanbrengen om de professionaliteit te versterken.
  • Het maken van een presentatie die gebruikt kan worden bij het werven van opdrachten en of doen van open sollicitaties. Het doen van acquisitie en het voeren van de gesprekken.

 

 

Praktijkbureau op twitter

praktijkbureau @marijehovestad Bedankt! Ik heb de site gevonden en zal contact opnemen met Egbert!
praktijkbureau RT @GdeNijsBik: We hebben een nieuwe subsidieregeling voor cultuurparticipatie, met een bijzondere aanpak. https://t.co/7yOQuvrFsK
praktijkbureau RT @VickyFasten: Ben jij creatieve ondernemers, wil jij professionaliseren en een goed tarief vragen voor je werk? Doe dan de cursus! https…

Vacatures

Contact